matanarki på personalfest

När jag lagar mat på jobbet är det alltid för en fotografering. Rubriken till artikeln är redan satt och allting känns oerhört välkoreograferat. Det finns ett undantag i köksbaletten: personalfester. Då trängs plötsligt Tastelines alla kökschefer, konditorer, dietister, kockar och servitriser som nu blivit it-chefer, redaktörer, marknadschefer och researchchefer i köket. Inget ska fotas och allt får ätas upp.

Mattias benar ut en lammstek, fyller den med vitlök, salvia och panchetta, binder ihop härligheten och barbecuear den långsamt på grillen. Sara hackar gräslök med millimeterprecision för att sedan blanda upp den i en perfekt fluffig béarnaisesås.


Själv går jag loss med min köksfavorittrio: krustyll, spritspåse och rosa karamellfärg, och tar ansvar för att pimpa kvällens desserter.

Och så utnämner vi förstås årets onödigaste kökspryl: salt- och pepparsetet med handtag.

3 kommentarer

  1. Pingback: Brax on Food » Blog Archive » grönt ljus