lockande lår

IMG_4683

Jag borde ju kunna det där med kött, men även jag blir osäker när jag plockar bland det inplastade köttet i affärens kyldiskar. Vad är en nötrulle nu igen eller som här på bilden: ett innanlår.

Då blir jag extraglad när Gröna Gårdar är pedagogiska i sin förpackningsdesign. Notera gördeln som det tydligt står UGN på. Bra, då vet jag att jag kan laga det i ugnen. Och därtill har de ett tips om kryddning. Inte för att jag tänker följa det, men i alla fall. Trevligt även att veta att det är en stut (kastrerat handjur) av köttrasen Hereford som är 24 månader. Och extratrevligt att min lokala affär drar av halva priset för att det är bäst före samma dag som jag köper köttet. Med helt kött som förvarats väl kylt är inte det ett problem. Köttfärs däremot är en helt annan grej.

Sen hade jag även gärna velat ha gradtal, på såväl ugn som innertemperatur, men då får man än så länge googla sig vidare och läsa köttknep eller gå till Svenskt Kötts sida som väldigt klokt delar upp sina recept på styckningsdelar.

en kommentar

  1. Pingback: bästa matbloggarna 2014 |