där ljög jag för er

Så går det när man inte dubbelkollar nyheter som är för bra för att vara sanna. Fast jag ville nog väldigt gärna att det skulle vara sant.

Lisa ska alltså inte ta över Oaxen, även om de som läser min blogg lätt hade kunnat tro det när de läste det här inlägget:

Inläggets orginaltitel var ”Lisa tar över Oaxen!”

Min favoritkrog Oaxen, som riskerade att gå i graven till hösten när ägarparet Agneta och Magnus flyttar in i nya lokaler på Djurgården, kommer att finnas kvar. Ja, inte Oaxen, men en fantastisk krog i samma lokal.

Hur vet jag att den blir fantastisk? För att Lisa Förare Winbladh tar över och hon har näsa och tunga för smakkombinationer. Ser fram emot hur hon använder dem i krogsammanhang. Jag kommer att åka dit så fort de öppnar (och jag får barnvakt).

Lisa, jag har mest hört dig prata om när du stod i nationskök i Uppsala. Kommer första menyn vara en tillbakablick till 80-talet? :)

Vem mer är involverad? Vilken inriktning ska krogen ha? När börjar den? Jag har inte svar på någon av de här frågorna, men jag ser fram emot att få reda på mer.

7 kommentarer

 1. Örjan

  Alice. Jag är ytterligt besviken.
  Du har ändrat din text, från vad som ursprungligen stod i detta inlägg.

  Ärlighet hade inneburit att låta originaltexten stå kvar. Men kompletterat med ovanstående nya kommentarer om ”där ljög jag för er”.
  Borde nog egentligen rubricerats som ”LisaFW ljög för mig” alt ”LFW lurade mig”

  LisaFW må se upp framöver. Hämnden påstås vara ljuv.

 2. Alice

  Örjan, jag vill ogärna göra dig besviken. Anledningen att jag ändrade rubriken (i övrigt har jag bara lagt till text, inte tagit bort) är att den innehöll en direkt lögn. Bloggrubriker plockas upp snabbt av google och jag ville inte att någon ska mötas av en lögn när de googlar Lisa.

  Lisa lurade mig, men jag dubbelkollade inte fakta.

 3. Lisa Förare Winbladh

  För er icke inblandade: Alice efterlyste medätare till Oaxen på Facebook, jag velade i kommentarerna och hänvisade till ett hemligt projekt som jag inte visste om det skulle bli av, varvid hennes man raljerade över min velighet. Varvid jag skrev i kommentarstråden att veligheten berodde på att det hemliga projektet var jag skulle ta över Oaxen och snart kunde äta gratis där i alla fall. Jag tyckte jag var rolig.

  Naturligtvis är jag ohyggligt smickrad över att någon så kompetent som Alice har så höga tankar om mig.

  I alla fall blev det till slut ganska roligt det hela!