bloggträff i rött

fr 2007.10.26 13.09 20071026467

Foto: Den trevlige Dan Gordan från Sköna Hem med min lilla mobilkamera

Nå, var var vi? Danyel Couet har alltså startat en ny fransk krog i Gamla Stan. Melker är också med på ett hörn, men det är Danyel som kommer att styra över köket. Mig hade de bjudit in på en presslunch.

Bindefeld hade inte bara bjudit in alla Stockholms matjournalister till Le Rouge. Han hade även varit klok nog att bjuda några av mina favoritmatbloggare. Från höger Helena, Christian, jag själv och Elin.

Vad minns jag från lunchen? Inte hur många som var där eller exakt vad jag drack (små mängder av). Däremot minns jag den vackra vinägerstinna maten. Först ett lantägg som servitrisen, efter att ha frågat köket, beskrev som ett helt vanligt hönsägg. Det var pocherat till en krämig konsistens och fick sällskap på tallriken av några gröna nyanser.

Sen kom en ovanligt vällagad gös med tournerad potatis och sist några generöst spritindränkta äppleklyftor i ett intetsägande pajskal. Snyggt och oftast gott. Mina bordsgrannar från SvD gjorde nästan vågen. Alltihop tog över två timmar och jag hastade stressat tillbaka till jobbet och väntande fredagskvällsövertid.

Källarvalven som restaurangen ligger i är nästan helt mobiltelefonsäkra. Själv var jag tvungen att gå upp till markplan för att kunna blogga. Eftersom jag även var klädd i krogens färger: svart och rött, blev jag tagen för personal av SvDs frilansare J. Väldigt underhållande! Nå, åter till lokalen. Jag var aldrig där när anrika krogen Källaren Diana huserade här med kockar som Tore Wretman och Nils-Emil Ahlin , så jag vet inte hur mycket som förändrats, men min gissning är att det är ganska mycket. Elin har gjort en rar inredningsintervju med Danyel Couet här. Hantverkare som rastlöst cirkulerade runt och väntade på att journalisterna äntligen skulle gå igen berättade att det varit fullkomligt kaotiskt för bara fyra timmar sedan.

Är du riktigt nyfiken går det utmärkt att läsa mer här eller här.

1 kommentarer