länge leve Leila!

Leila vågar fylla kokboken med bilder av sig själv. Vad modig hon är!
Med sina pillemariska leende undviker att bli så där Monica Ahlberg pretto och är snarare en värdig utmanare till Niklas Ekstedt om titeln Sveriges sötaste kock, (Varför har ingen startat den tävlingen??) framför allt när hon iklädd en cookie monster-tröja håller i en chokladtårta.
Det finns mer att imponeras av, Leila bok har fotograferats av oerhört begåvade fotografen David Loftus, som annars fotar bland annat med min matfavorit Alastair Hendy och Jamie Oliver. Leila skickade tidigare matbilder till honom och tydligen imponerade det tillräckligt för att det skulle bli ett samarbete.

Leilas smarta receptnamnsord: supergoda, mammas, farmors, supersnabb, smaskiga, underbara, världens snabbaste, favoritgubbar.

8 kommentarer

 1. Anne

  Har inte Leilas första, men däremot köpte jag den nya igår. Den verkar faktiskt jättecharmig. :)

 2. karin

  Jag har den första, men vill inte säga att jag lagat något ur den, däremot brukade jag titta när hon hade middagstips på mornarna i TV4. Maten var av den typen att man skulle kunna tänka sig att svänga ihop det när man kom hem från jobbet.
  Sen gillar jag hennes kök!!

 3. Alice

  Viktoria, pinsamt nog tittar jag nastan aldrig pa recepten, bara bilderna… Men min erfarenhet ar att Leila brukar veta hur man skriver recept.
  /Alice-i-Applebutik-i-NYC

 4. Jessica

  Om man kunde irritera sig till döds på Tina Nordströms jättegott så irriterar jag mig på alla varianter av super-. Så pass att när jag tittat på Niklas mat har jag kommit på mig med att räkna alla gånger ordet super används.

 5. Alice

  Ha ha, det är fantastiskt sätt att få ut något alldeles extra av Niklas program. Men att skriva super framför ett receptnamn tror jag är extremt kommersiellt gångbart. Framför allt om man gör det med färre än 10% av recepten i en kokbok.

 6. forare

  Karin: Det är inte hennes kök utan fotografen Joel Wåreus underbara kök. Man filmar sällan i hemmakök.

 7. Swemag

  Men det är väl klart att hon exponerar sig själv – det är överlevnad det handlar om, med sitt leende och lite exotiska karaktär lockar hon kokboksköpare hos män som aldrig annars skulle köpa en kokbok. När hon sneglar snett in i kameran och ler så går hon hem i rutan. Det är ju det hon är bra på att omsätta leendet i pengar – för smaker har hon väl, handen på hjärtat, ingen större koll på. Inter handlag heller för den delen.
  Hon är lite slutpodukten i det som startas tidigt. Jag hade några kockelever som gick i trean och vi hade avslutningsmiddag som de lagat. Där fick jag tillfälle att sitta ner och matsamtala. En av de unga tjejerna filosoferade efter att jag frågat vad hon skulle göra nu när hon går ut.
  -Först hmmm, ska jag, hade jag tänkt liksom att bli nagelskulptris sen slå mig in spom TV kock.
  Detta efter tre år på kockskola!!! Så är det.

  Swemag