kritiken mot krogkritikerna

Jag sitter mest hemma och surar och äter pepparkaksdeg. Det borde ha fötts ett barn igår, men istället köpte vi en tvättmaskin. Ologiskt!

Får jag komma med ett underhållande lästips för alla som fascinerats av restaurangrecensioner:

Det roliga började med en debattartikel av Erik Videgård på Newsmill. Erik tycker att det finns för många inkompetenta restaurangkritiker på landets tidningar. Att de dessutom kan gömma sig bakom anonyma bylines gör inte saken bättre.

Och får svar från Clara Block Hhne som förklarar att så länge restauranger inte behandlar alla gäster lika behöver recensenten vara anonym.

Då lät branschtidningen Restauratören krögarna sätta betyg på krogkritikerna. Oerhört roligt att se hur de rangordnar tidningen. Skrämmande att SvD knappt får högre betyg än Björn af Kleens skämt till recensioner i Metro.

Inte fått nog än? Läs Restaurangvärldens genomgång av krogrecenstioner från förra året. Missa inte checklistan ”Så känner du igen recensenten”.

9 kommentarer

 1. Jessika

  Jag skrev på matälskaren att, om det var Melker Andersson, som tycker att upplevelsen (av ett restaurangbesök) också måste inbegripa själva konceptet. Det där konceptet kan vara rätt gäst-fientligt. Jag vill äta gott, visst betyder omgivningen och allting väldigt mycket, men när själva servicen om maten får stå tillbaka för att ge konceptet utrymme. Sedan ska erkännas att jag inte riktigt förstår poängen eller ens den vidare definitionen av koncept på restauranger. En helhetsupplevelse för en gäst kan vara helt annorlunda definierad än vad en krögare tycker att den ska vara.

 2. Jessika

  och om icke-ankomsten av bebis: du hann ju äta julbord på Oaxen ;).
  Min syrra hade sin förlossning planerad till nobeldagen, det blev en juldagsbebis istället.

 3. Jens

  Alice,

  Kanske kan inköp och kånkande på en tvättmaskin – sätta igång dig…då blir det lite mer logiskt…saknade er idag på Skafferi Stockholm…hoppades att det berodde på att ni var på bb…hur som helst – dagens mest långfärdande gäst/kund var ett par braxonfood-läsandes ifrån Västerås…stort och värt hela vår dag!

  Lycka till!
  Jens

 4. elin

  det finns de som säger att en promenad + skaldjursfrossa kan göra underverk… Kanske värt att testa. Men gläds åt tvättmaskinen, den kommer du att uppskatta i sinom tid…

 5. Alice

  Tack snälla ni! Tyvärr sker inget annat än kolakokande just nu. Och en hel del kikande på Lilla huset på prärien.

 6. Mats

  Nu är det närmare än någonsin.
  Föda är ju din grej – lycka till!