kött i trängsel

Saxat från svd.se

Det är inte lätt när man ska sicksacka mellan olika åsikter när det gäller kött, men jag tycker trots allt att far ska få oxfilé på söndag, eller kanske en kalkonfilé om det får honom att må bättre.

en kommentar

  1. Karin Bojs

    Hej Alice,

    Det finns utrymme för en oxfilé åt far på Fars dag, även om man följer internationella cancerfondens alla utmärkta råd.
    Däremot måste far skippa bacon och korv. Det har jag själv gjort ända sedan charkkursen på livsmedelsteknisk linje för länge, länge sedan.
    Råden går ut på att man bör äta max 500 gram rött kött i veckan. Det är ganska mycket. Dessutom ska man hellre äta vilt än tamt, och hellre fågel än rött kött.
    Och så ska han undvika färdiglagad snabbmat och för mycket fett i maten.
    Allra viktigast, enligt cancerfonden, är att far inte ska röka och att han håller sig smal, gärna neråt 21 bmi.
    Dessutom ska han motionera minst 30 och helst 60 minuter varje dag. Exempelvis gå eller cykla till jobbet.
    Tänk att cancerns gåta skulle vara så lätt att lösa – och vilken triumf för alla icke-köttätare. Och vilken lättnad för miljön, om folk följde råden.
    KB