konsten att shoppa runt

Att vara föräldraledig är lite som att vara pensionär. Plötsligt finns det mer tid och mindre pengar än vanligt, fast stryk det där med att man har mer tid som pensionär. Åtminstone mina föräldrar tycks mer uppbokade än någonsin sen de pensionerades.

Nå, jag har börjat vandra Hornstulls gator upp och ner med barnvagn. Det får Benjamin att somna och mina benmuskler att vakna till liv. Då och då passerar vi en livsmedelsaffär och då kan man ju likväl gå in och handla. En barnvagn är ju egentligen bara en förklädd dramaten.

Men nu när jag börjat frekventera andra affärer än Matrebellernas Högalidshallen chockas jag av prisskillnader och utbud. På Högalidshallen kostar blöjpaketet 53 kronor, en kilometer bort på Prisextra kostar det 29 kronor. Å andra sidan kostar avokadon 8.90 på Prisextra och de tar 5 för 10 kr på Högalidshallen.

Nu ska jag bara komma över att Prisextra har ett stort utbud av Siaglass, men valt att bara ta in en av Sias alla Krav-märkta glassar. Vill jag ha ekologisk vaniljglass får jag vandra vidare till Coop vid Zinkensdamm som har strålande utbud inom eko. Det kan bli ganska långa promenader innan kyl och skafferi kan fyllas.

Foto: Paulina Westerlind
Fotot tagit av begåvade Paulina Westerlind för Prisextra.

6 kommentarer

 1. ebba n

  Låter härligt. Fint inlägg som jag väntat på. :) Må gott!

 2. Paulina

  När jag fotograferade bilderna på prisextra hörde jag hur kunderna kände sig lurade av att priserna var låga på vissa saker men väldigt dyra på andra. Sedan dess har jag inte brytt mig om att gå de extra metrarna för att shoppa på prisextra, inte ens när jag var mammaledig. Men vet du vad jag har upptäckt? I förorterna är det både billigare mat och friskare luft. Barnen sover längre i vagnen och jag har råd att köpa mera glass!

 3. Petra

  du får vandra till Prisextra Norrtull – där finns det ett flertal kravmärka – både blåbär och choklad som jag köpte häromdagen.

 4. Mia

  På Matlabbet finns det massor av överblivna lakritssnören och sådana där vita larkitskritor. Gratis. Kom och hämta vetja!

 5. kristina

  Låter som du har fullt upp, kul! Köpte förresten bilagan med alla kladdkakorna häromsistens, mycket snyggt. Ni är duktiga på Tasteline/Bladet!