konspirationsteorin kring alla matdagar

Prinsesstårta Foto: Jonas Melcherson– Vill ni lotta ut tio prinsesstårtor inför prinsesstårtsveckan nästa vecka?

– Va?

Min första tanke var att nu har Min PR-Byrå och Frödinge kommit på något genialt. De uppfinner nya veckor och dagar för sina olika produkter och vips går försäljningskurvan genom taket. Jag är inte riktigt lagd åt konspirationsteorihållet, men när jag för andra gången i år blir uppringd av samma pr-byrå och uppmanad att skriva om en mathögtid som i mina ögon inte existerar så drar min fantasi igång. Förra gången var det ostkakans dag och jag fick sätta mig hårt på tvären för att min smålandsälskande chef inte skulle slå på stora trumman för detta bakverk.

Nu har jag kollat runt, eller googlat för att vara ärlig, och insett att det är Sveriges bagare och konditorer som ligger bakom och att de dessutom lyckats göra det till en insamling till Kronprinsessans fond.

Vill du absolut fira kan du väl baka en egen tårta. Vi råkar ha en skola som gör att det inte känns som ett omöjligt uppdrag.

Nu andas jag ut och försöker förbereda mig mentalt för kanelbullens dag. Det är ju åtminstone inte en hel vecka

en kommentar

  1. Pingback: Brax on Food » Blog Archive » konsumentombullsmannen