kakan som gör livet bättre

Nej, jag brukar inte publicera recept här, men när jag använt mig av samma recept två veckor i rad och ibland drömmer om den dumma kakan på nätterna kan jag inte annat än dela med mig av (det av mig modifierade)receptet till browniesarna i Ben & Jerry‘s Superfudge Brownies.
110 g bra mörk choklad
110 g smör
4 stora ägg (rumstemp.)
0,5 tsk salt
5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj en långpanna 32 x 22 cm eller rund form diameter: 26 cm och fodra med kokosflingor.
2. Smält choklad och smör i vattenbad. Låt blandningen kallna till rumstemperatur. Kyler du den i kylskåp går det snabbt, ibland för snabbt så att allting stelnar igen.
3. Vispa ägg och salt i en skål tills det blir riktigt fluffigt. Rör gradvis i socker och vaniljsocker. Allt som ska i smeten efter detta ska vändas i med största försiktighet. Vänd i chokladblandningen. Vänd försiktigt ner mjölet, så att det nätt och jämnt blir blandat och smeten behåller sin fluffighet.
4. Häll i smeten i formen och släta till ytan. Grädda i ugn i 25 – 30 minuter. Den stelnar ytterligare om den får svalna i formen. Förvara eventuellt i frysen om du inte vill att den ska ta slut direkt.
5. Ät naturell eller skär i små bitar och blanda ner i chokladglass och simulera att du äter en dyr Ben & Jerry’s.

en kommentar

  1. Pingback: Brax on Food » Blog Archive » sjuuk