julmust är den bästa kryddan

Sitter och fnular på adventsteman för Tasteline och Aftonbladetbilagan Härligt Hemma. Vill så innerligt ta med något som är smaksatt med julmust. Gärna något salt, men sött duger också.
Tidigare år har jag lagat en trerätters julmustmeny tilll ICA-kuriren.

Julmustgranité
Julmustig gryta
Julmustfloat

Än så länge har bara en julmustpannacotta dykt upp i huvudet och det låter lite småäckligt. Förslag någon?

6 kommentarer

 1. Ingrid

  Hej Alice!

  Förra julen gjorde jag en stek som jag kokade i julmust med buljong, nejlika, kanel och kanske apelsinjuice eller något annat lite syrligt. När den hade kokat och blivit mör plockade jag upp den och stekte på den i ugnen medan jag reducerade julmusten till en sirapssås. Då hade jag precis varit på en strutsfarm och fått med mig en strutsstek men om jag skulle göra den nu antar jag att det skulle bli fläskkött istället, kanske julskinka! Serverades med rostade rotfrukter och brysselkål och var hur gott som helst!

 2. Karin

  Borde man inte kunna göra ett gelé på julmust och servera med panna cotta eller fromage av något slag eller julmustmarmelad av godistyp

 3. Marc

  Krydda ett glas julmust med ett par droppar Angostura Bitters. då får du världens godaste must.

 4. Helena

  Elak tomte så klart. Iskall julmust och en rejäl skvätt vodka. Mycket godare än det låter!

 5. Imsa

  Eller sötsur coca-cola kyckling men med must i stället? Inte så flashigt kanske, men säkert ganska gott. Ingredienserna är: fräs 4 kycklingfiléer i 1 msk smör, pressa i 1 vitlöksklyfta, blanda 1 msk balsamico, 2 msk ketchup och 1 dl julmust. Koka ihop tills det tjocknar lite. Proportionerna kan ändras efter individuell smak. Servera med fluffigt ris!