julkortskavalkad

I år är det 15: år sedan jag började skicka ut julkort med en tecknad bild på mig själv. De allra flesta åren har jag dödat tomten på ett eller annat sätt, men vissa år har jag varit snällare och nöjt mig med att åka runt på en ballong och dela ut pepparkakor eller bara stryka julen.

Inför det 15:e kortet tänkte jag köra en repetition av de tidigare åren. Alla finns inte digitalt (men jag kanske kan önska mig dem till nästa år Martin), men från 2001 och framåt finns det filer.

Jag (och make/pojkvän) brukade alltid tillbringa timmar med att klippa, klistra och stansa ut små stjärnor ur kuvert. Tack snälla för allt tålamod trots uppkomsten av rejäla tumvalkar. Sedan förra året skickar jag bara ut elektroniska julkort. Det är bättre för miljön och stressnivån.

2001 och värst Buffyfebern rådde (och den har inte lagt sig än).
Av Martin Rebas

julkort01

2002 Ingen tomtedöd, ingen mat, bara Martins väldigt fina underfundiga humor.
Av Martin Rebas

julkort02

2003 Fortsatt brist på döda tomtar, om jag inte skulle lyckas träffa en i huvudet med mina pepparkakor.
Av Martin Rebas

alice_jul_2003

2004 var ett lite mörkt år. Tidningen jag skulle starta hade precis lagts i malpåse och jag kände mig allmänt frustrerad. Dags att börja ta ut det på tomten igen, och bättre än så, jag gjorde dessutom korv av honom. Det skulle dröja ytterligare fyra år innan jag faktiskt gjorde korv irl.
Av Emilia Sällryd

julkort04

2005 är jag väldigt förtjust i (fast det är jag i alla). Jag gillar att alla nissar flyr i panik och att man kan göra pepparkakor utan pepparkaksdeg.
Av Johanna Kindvall

julkort05

2006 fick man ta fram sax och klister om man ville få ihop sitt julkort med hjälp av Fröken Alice julbrev. Dessutom fick man hänga tomten helt på egen hand, bara en sån sak! Allt jag gjorde var att skicka med en liten grön snara.
Av: Aase Torstensson

julkort06_tomte

julkort06_gran

julkort06

2007 jobbar jag som redaktionschef på Tasteline, då är det klart att man måste käka tomten. Detta är det mest färgsprakande julkortet (hitills). Jag har det även som twitterprofilbild och det är fantastiskt hur väl mina tweets syns!
Av: Amanda Jakobsson

julkort07

2008 har jag fortsamma samma jobb, men väljer att äta upp en av tomtens medarbetare istället.
Av Martin Rebas

julkort08

2009 hade jag precis fått barn och insåg att det fanns ETT behov som var starkare än att döda tomten: Att få sova. Istället fick sonen leka sönder tomten.
Av Johanna Kindvall

julkort09

Johanna Kindvall har även gjort årets julkort, men det dyker inte upp här förrän på måndag, eller så hittar du det i en epostlåda nära dig.

3 kommentarer