jättefest

Jag hade 16 personer runt bordet på middag i fredags. Det gick förvånansvärt bra. Med inlånade tallrikar, bestick och stolar kunde alla äta hyfsat civiliserat. Och jag fick äntligen glädje av att äga över 20 stycken likadana vinglas.

Temat var svart på såväl mat, som dukning och deltagarnas kläder. Jag gjorde livet ganska enkelt och serverade:

svart matMörkröd rotfruktssoppa med belugalinser
*
Svart quinoasallad med svartsesamfröpanerad halloumi
**
Valnötsbrownie med björnbärssås och svart kaffe

Förtjusande gäster hade sett till att ta med sig lämpliga drycker som Irony, 7 Deadly Zins och Gammel Dansk. Blott värdparet hade slarvat på den här punkten och försökte dölja att de drack en ytterst tveksam bib genom att hälla upp den i en Riedelkaraff.

Nästa år går jag nog på Dags tips och köper kolsvart koreanskt sticky rice.  Det ska blötläggas över natten, ångas ungefär 1 timme i sin egen fukt och ska i sista ögonblicket för servering röras ihop med palmsocker. Och så smaksatt med kokosmjölk och färsk ingefära för att göra det ännu godare. Men det blir först 2009.
Foto: Åsa Dahlgren

en kommentar

  1. Pingback: Brax on Food » Blog Archive » fotografera med favorit-Åsa