idag fyller jag fem

Så, då har jag bloggar i fem år. Inte varje dag men rackarns ofta ändå.

För fem år sedan jobbade jag i Malmö med att ta fram en ny mattidning (med det fåniga arbetsnamnet Lime) som aldrig blev av. Bara några veckor senare skulle jag träffa min framtida make David på en inflyttningsfest där vi drack rödvin ur plastmuggar sittandes på golvet.

Min första postning handlade om svartsoppa. Just nu sitter jag och planerar årets gåsmiddag, men jag hoppar soppan. Den är ok att äta, men inte att laga.

För att fira bloggen har vi gjort så lite som möjligt idag. Okej då, några rotfruktsgratänger, purjolåda med massa ost, en magisk svsmpsås och sist och mest minnesvärt Martin Rebas variant av oknådat bröd. Martin snöar in på ett fåtal recept och förbättrar dem till perfektion, framför allt hans chokladkola är magisk. Brödet var utmärkt och lättbakat, men nästa gång tar jag lite mindre salt i. Alternativt brer jag på tjocka lager osaltat smör istället för ekologisk bregott och tapenad.

6 kommentarer