hur tänkte Fontana här?

Är det inte när ostar är namnskyddade som man får för sig att hitta på nya namn som salladsost och gratängost. Vad gömmer sig bakom en grilloumi?

4 kommentarer

 1. Alice

  Men varför gör man en produkt med komjölk som kostar lika mycket som orginalet. Åtminstone på ICA i Kungens kurva var det ingen prisskillnad.

 2. Max

  Vi följer de cypriotiska får- och getuppfödarnas rekommendationer på mängden mjölk som bör användas i en äkta Halloumi. Eftersom den bulgariska varianten (på bilden ovan) inte innehåller varken får- eller getmjölk vill vi heller inte kalla den för det. Den produceras dock med samma metoder som vanlig Halloumi, därav namnet Grilloumi (som numera är varumärkesskyddat i Sverige och EU).

 3. Anton Larson

  Eftersom den bulgariska varianten (på bilden ovan) inte innehåller varken får- eller getmjölk vill vi heller inte kalla den för det.

  Spelar kanske inte så stor roll huruvida Fontana vill kalla den Halloumi, när den inte får kallas det.
  Grilloumin (vilket jävla namn) är förstås billigare att framställa varför det är helt obegripligt (nej det är det ju iofs inte) varför aningslösa konsumenterna skall luras att betala lika mycket för den.
  Luroumi hade varit ett mer passande namn.