hur gör jag glögg som inte är sockerstinn?

glogg_m_marsipanbulle_222Jag har lovat min dietistkollega M att ta fram en sockerfri glögg. På nåder får jag ha i lite honung och en smula russin. Funderar på att kompensera genom att göra den redigt spritig istället. Har ni några tips för  hur jag ska göra? Hela tanken är att slippa den sockerchock man utsätts för i december varje år, det måste gå att dricka något varmt som samtidigt inte är sötsliskigt.

7 kommentarer

 1. Kristian

  Pga allergier och andra överkänsligheter gör vi den enklaste hemmaglöggen:

  1 flaska rött vin
  1/2 flaska glöggessens (köp på apoteket)
  Blanda. Värm. Klart!

  Diabetesförbundet säger att de flesta rödviner är sockerfria, och vill du undvika apotekets variant kunde du göra egen essens på den kryddning du föredrar

 2. Jessika

  Glüwein med glüweinskryddor utbytta mot glöggkryddor, eventuellt socker utbytt mot lite honung. Leta reda på tryggt tyskt recept.

 3. Lucy

  Jag har också funderat på detta med sockerfri glögg men vet inte hur jag ska göra och dessutom vill jag ha alkoholfri variant eftersom jag har en del i bekantskapskretsen som inte dricker alkohol. Någon som har något alkoholfritt o sockerfritt recept på lut?

 4. Mia

  Dietistkollegan M säger bestämt nej till en mer spritig variant. Jag vet att jag är hård och krävande :-)

 5. Jessika

  Det är inte mer alkohol i glühwein än i vanlig glögg. Alkoholsmaken blir förmodligen mer framträdande eftersom det är rödvin, kryddor och en del socker och sedan inget mer.

 6. Harald

  satte min glögg idag, rent barockt vad mkt socker det är i den..två kilo på en 5liters dunk svagdricka..tur att det inte är jul mer ofta.