himlen runt hörnet

Jag är väldigt förtjust i mitt hem, min utsikt över Hammarbyhöjdens skidbacke, min antika gasspis med tillhörande lynniga ugn och närheten till Cajsa Warg, men igår blev livet ännu bättre. Någon hade äntligen fyllt tomrummet efter nedlagda Vickys livs, fyllt det ekologi!

Goodstore öppnade i fredags och fyllt den lilla butikslokalen med allsköns ekologiska produkter, från grönsaksdisken, via torrvarorna till köttersättningsprodukterna, badrumsartiklarna, burkarna och godiset. Här trängs Kung Markatta och Saltå kvarn med varumärken jag aldrig sett förrut. Allt är lite för snyggt för att jag ska våga handla, men kommer strax vara över den tröskeln.

4 kommentarer

  1. Alice

    Nja, en fot i Malmö och resten av kroppen i Stockholm. Men mellandagarna firas kring Möllevångstorget.

  2. Mari Eriksson

    Vilken fantastisk lokal butik du fått. Lyckans ost! Sådana butiker finns det inte många av i ”planekonomins” sverige. Jag har bott utomlands i 7 år i england och australien och där fanns det många små butiker och lokala kedjor. Många butiker med enbart ekologiska varor och det var fantastiskt. Speciellt i Australien var ju maten och råvarorna helt fantastisk. Jag veckohandlade på en ekologisk marknad. Man kan ju bli galen på ica maxi och dylikt.

  3. Sara

    Såg du de vegetariska bläckfiskarna? Och de vegetariska ankfötterna? Såna grejer fanns i varenda affär i Taiwan – vego-tonfisk, vego-hel grillad kyckling och vego-scampi i alla tänkbara varianter.