helgens Malmöbesök

Snart är tåget framme i Stockholm. Jag har varit i Malmö i helgen. Suttit i kallbadhuset och sett regnet piska upp ett skum i havet. Hade jag istället befunnit mig vid Drottningtorget hade jag kunnat bunkra upp med grönsaker på Bondens marknad. Nu får jag göra ett nytt försök om två veckor igen för till skillnad från Bondens marknad är mina Malmöbesök inte något som sker varje vecka. Bilden föreställer färgglad mangold från förra årets marknad.
Jag gick och rekogniserade på Restaurang Asien inför Davids födelsedagskalas. Tanken var att bjuda med en massa vänner och äta oss igenom deras vietnamesiska meny. Tyvärr är den extremt kötttygnd, fast de kunde byta ut kött mot tofu men alla buljonger är fortfarande kokta med kött. Det var ok* för David, men nu får vi se om det är ok med sällskapets andra vegetarianer. Annars blir det nog Miso.

* Ok var det kanske inte, men det fick gå för den här gången tyckte den konsekventialistiska vegetarianen David.

3 kommentarer

  1. Alice

    Visst är det underbart! Jag hoppas så att det blir av med födelsedagskalaset, annars får jag släpa dit en köttätande vän någon annan dag istället.

  2. linda

    Ho ho, är David vegetarian! Jag blir mer och mer intresserad av att träffa honom!! Vi bör ses snart. Det känns som evigheter sedan. Jag saknar dina torsdagsmiddagar… Inget för hösten???