galna fester hos sydafrikansk vinmakare

Brödcyklar, ostronbadkar och massa massa bubbel…

Brodcykel

Utsikt

Champagnehink

Ostron

6 kommentarer

 1. Jessika

  Åh gud, du åt väl sjöborre? Säg att du åt sjöborre? Åt du inte sjöborre får jag helt enkelt komma och… göra nåt obehagligt helt enkelt…

 2. Alice

  Eeeeh…. hoppas du inte vet vart jag har flyttat. Såg ingen sjöborre någonstans. Du får komma med den här sortens hot innan jag reser nästa gång, då kanske jag har chans att göra något åt det. Nu kommer jag bara gå omkring och försöka se till att hålla ryggen fri.

 3. Jessika

  De där fyra runda grejerna, två sitter en bit upp på ”stenspisen” och två större ligger vid citronen.
  De är rejält döda för i vanliga fall har de ”hår” eller hullingar och gör förbannat ont att trampa på i vattnet men att äta, åhhh. ”Håret” trillar av när de dör. Skär mitt itu och ät genast, kanske lite citron. Vitt vin att dricka till. Det finns nästan 600 arter av sjöborrar. Jag vet inte om alla är ätbara men jag vet att jag åt sjöborre i sydafrika. Och åt sjöborre gjorde jag :)

 4. Alice

  Jag är ganska säker på att sjöborrarna bara var ihåliga skal som dekoration. Men nästa gång jag hittar ätbar sjöborre lovar jag att ge mig hän.

 5. kinna

  Nu vill jag inte se fler av dina syndigt härliga bilder från en semester som verkar varit något utöver det vanliga. =) Jag blir såååå sugen på att åka själv.

 6. Jessika

  Sydafrika är fantastiskt :)!!
  Man bör resa runt så att man får se kontrasterna mellan kusten och inlandet.

  Och Alice, jag äter sjöborre så snart jag stöter på dem. Problemet är att man ska stöta på dem färska (levande?) som möjligt så kanske på västkusten.