franska matsalen går i graven

På fredag och lördag ges sista chansen att äta på Franska Matsalen. Själv tillhör jag den stora skara som aldrig haft råd/bjudits/skrivit om restaurangen och därför inte riktigt vet vad jag går miste om. Inte kan jag göra något åt saken heller eftersom båda kvällarna är fullbokade och min vårbudget ändå inte klarar av en 2500 kronorsmeny.

Men varför stänger detta etablissemang med anor så långt tillbaka som 1874? Jo, Grand Hôtel bygger om och utrymmet där Franska Matsalen och Cadierbaren finns ska bli en stor bar för hotellfrukostar, barmeny och afternoon tea. Men hotellets gäster tvingas inte leva enbart av scones och jordnötter. I DI berättar Grands marnkadschef Lotta Wästberg att hotellet planerar att öppna en ny restaurang i en annan del av hotellet, en restaurang i samma nivå som Franska Matsalen.

Undra vad källarmästare Jürgen Schaubach och kökschef Roland Persson ska göra nu tänkte jag, men fick snabbt svar i söndagens DN. Roland Persson ska öppna både restaurang och restaurangskola vid Telefonplan. Bara den inte kommer heta Stan eller Söder om söder.

Kommentarer stängda.