för mycket av det goda

Ibland händer allting samtidigt. Som nu den 16:e. Jag är inbokat på premiärvisit till Blå hallen. En utmärkt researchrunda inför mitt eller närståendes framtida nobelpris. Allt om Mat har nämnligen varit med och utsett Sveriges godaste vatten 2005. Så från klockan tre på eftermiddagen kommer jag att mingla med snittar och vatten(!) och spänningsfyllt invänta tävlingsresultatet. Halv sex blir det middag och jag har inget att klaga på. Jag kommer att få hänga med Sveriges vattenelit (och Göran Persson?) och tillbringa kvällen med att lära mig att känna smakskillnader på ytvatten och grundvatten och oja mig över mängden klor i som hälls i franskt kranvatten sedan september 2001.
Det är bara det att V&S har sin defektprovning samma dag och den följs av sabreringssällskapets årsmöte. Ett möte som mest går ut på att sabrera flaskor och sen dricka upp innehållet tillsammans med strålande god mat. Varför, utbrister jag i min förtvivlan. Var man verkligen tvungen att välja samma dag. Det är inte rättvist.
För två år sedan blev jag nymedlem utföra mitt intagningsprov. Foto: Claes Löfgren

Kommentarer stängda.