firade första dagen på Köket

Kartan från Eriks
Så har jag överlevt första dagen på mitt nya jobb som redaktör på Tasteline. Det var proffsig och schemalagd korvstoppning i högt tempo. Efteråt var jag så slut, och det var med stor ansträngning som jag orkade ta mig till Slussen, tränga in mig i hissen upp till Gondolen för att se om det gick att äta i ”Köket”. Medan jag väntade på bord lyckades jag beställa in barens dyraste vin på glas genom att säga Alsace och petroleumtung. 124 kronor kostade ett glas 2001 Riesling Grand Cru Saering, Schlumberger, det var den inte riktigt värd trots att det var ruggigt gott.

Gondolens bakficka, Köket, är bedårande, så tyskt, så mycket köket, så lite personal.
18.32 slår vi oss ner vid ett bord där det redan står isvatten, gott bröd men snålt med smör
19.06 vi får äntligen beställa
19.20 jag börjar räkna ner minuterna innan vi måste lämna ifrån oss vårt bord
19.23 anländer maten
19.45 vår mat dukas av och vi blir informerade om att vi inte kan beställa något kaffe eftersom vårt bord är bokat från 19.50
19.57 vi har fortfarande inte fått betala
Måns gös var tydligen lysande, mina confiterade kycklinglår en smula torra. Synd på så rara kycklingdelar.

Kommentarer stängda.