favoritkrog i skånska inlandet

Vissa skåningar innehar en nästan göteborgsk humor. På Brummers krog i Skåne Tranås kommer à la cartemenyn på en kartongbit och kallas a la carton.

Och de använder inte humor för att kompensera för brister i köket. Tvärtom! Det är alltför sällan jag får riktigt bra och enkel mat till bra pris. För 225 kronor fick jag perfekta bitar av kalv med svampsås, stunsiga sommarkantareller, krispiga bönor och söt färskpotatis. Jag berättade för krögaren, Lennart Brummer, att jag gillade att hans mat var enkel, och han förstod precis.

Ostarna köper de in från Möllans ost i Malmö och de är perfekt mogna. Här beskriver Sus Brummer de olika sorterna för våra New York-vänner Johanna och Marek.  Hit vill jag gå igen! Tyvärr verkar det som om paret Brummer funderar på att sälja sin restaurang.

en kommentar