endast Sverige svensk läsk har

Julmusten har nyss släppts i butikerna. Genom att fylla kyllen har jag gjort det enklare för mig själv att inte nalla på mitt förråd av påskmust. Den ska lagras och öppnas efter ett, två respektive tre år. En betydligt billigare hobby än att göra dito med Côtes du Rhôneviner.
Inom kort publicerar ICA-Kuriren min trerätters julmustmiddag; julmustgranité, julmustgryta med kött och rotfrukter samt julmustfloat. Genialiskt, även om det inte kändes så i maj när jag stod med julpynt upp till knäna och funderade på hur bilden skulle se ut.

Så allting kändes ganska bra, men så kom Carlsberg och allt blev svart.

”Ni tycker om Pommac, men ni dricker det inte.”

Och så gjorde de ännu svårare för oss att få tag på en vettig svensk läsk. I framtiden skulle det bara finnas Pommac på de där pinsamma glasflaskorna som ska likna champagneflaskor, men som trots det inte säljs på systemet. Men då kom Petter Lindqvist och gjorde de vi andra bara gick runt och funderade på. Han registrerade domänen http://www.raddapommac.se/ vips kom det in 30 000 namnunderskrifter och i dagsläget funderar Carlsbergs ett varv till på Pommacfrågan.

Kommentarer stängda.