en liten oxfordguide

Sakta men sakert upptacker jag Oxfords mattempel.  Pa The Covered Market, mitt inne i stan vid High Street, samsas slaktare och florister med tartkreatorer och bric-a- brac-forsaljare.

The Old Parsonage Hotel, norr om stan pa 1 Banbury Road, serverar stans i sarklass basta frukost. For drygt £10 far du bacon, agg och svamp fran lokala producenter och hemgjord blodpudding, langt battre an nagot du serverats i en svensk bamba.

Just nu ar vi pa vag till Gee’s Restaurant, pa 61A Banbury Road, for att ata nagot som enligt ryktet ar stans basta fisk. Eller som Davids hyresvardinna sa.
”Det ar dyr mat i ett valdigt snyggt victorianskt vaxthus, men jag vet inte hur det smakar.” Jag har lovat att rapportera av ikvall.

Forhoppningsvis lyckas vi aven ta vagen via George and Davis, 52 Little Clardendon St, for att prova en ny glassmak. Har for gasterna sjalva rosta fram nya smaker varje vecka. Kanske har cheddar antligen vunnit. *hoppas*

Fast mest av allt langtar jag efter att nagon ska bjuda in mig pa high table dinner pa Christ Church College. Vi var dar som turister igar och kikade in i den fantastiska salen dar Harry Potter-filmernas matsalsscener spelades in. Jag har atit middag pa Brasenose College, men matsalen dar ar bara halften sa stor. Na, jag far gladja mig at en inbokad afternoon tea pa All Souls College ikvall med Davids handledare. Undra om vi far scones?

en kommentar

  1. ida

    Åh jag har jobbat på George & Davis. Vilka minnen. Rostad bagel med brie, kalkon och cranberrysås efter en blöt pubrunda! Oslagbart!

    Men det blev likosm inte mycket av de där bsökstipsen på glass. Det var nog mest en gimmick.

    Om du åker dit igen tipsar jag om four seasons lite utanför och the trout som okså ligger en bit utanför. Eller jamaicanska resturangen i cowley. Galet ställe!