dubbeldrake till Mathias och Frankrike

Indian Garden vinner Gulddrake
Indien Gardenkillarna hämtar hem en drake av guld och mumlar något om höjda priser. Foto: Pressbild från DN

Just hemkommen från Gulddrake-prisutdelningen på Och himlen därtill. Chef-Torbjörn kom fram till att de tidigare årens kvällstillställningar var för kostsamma och beslutade att billigaste tiden att dela ut priserna är direkt efter lunch kl 13.

Därför dök jag upp mätt och med andan  i halsen direkt från ett annat möte och möttes av ett överdåd av mat. Alla nominerade restauranger, barer och kaféer fanns representerade med små smakprover. Esperantos youghurt- och ostronsoppa med fänkålspollen var coolast, men Mathias Dahlgrens köttmacka godast. Mm… de fyllda små trekanterna från Indian Garden var inte heller fel. Och Iljas kaffe. Och och och. Jo, jag gled runt och provade en massa saker medan priserna delades ut och herr Gadd sjöng några låtar.

Vem vann då?

Bästa bar: Le Rouge bar
Bästa kafé: Le Petit France (börjar ni anan en trend?)
Bästa budgetkrog: (Le) Indian Garden (som började babbla om att höja priserna till 250 kr. Elin, jag kommer att fakturera dig!)
Bästa mellankrog: Mathias Dahlgren, Matbaren
Bästa lyxkrog: Mathias Dahlgren, Matsalen (ännu en trend)

Utsikten över snöklädda tak var strålande, Elin och Bengt-Göran gjorde  ett utmärkt jobb som konferencier och min make som deltog med egen inbjudan uppgav för pressfotografen att han var där och representerade Lunds Universitet.

en kommentar

  1. Husmoderns

    Jag bor väldigt nära Indian Garden, så jag äter där en del och köper med mig hem ännu lite mer. Det är helt ok mat, men jag måste säga att jag tycker att Ellora vid Zinkensdamm är en mycket bättre indier. Priserna ligger strax under Indian Gardens och man får en riktigt god liten sallad som starter. Den som går dit bör inte missa förrätten kycklingsallad med citrondressing!