det perfekta alkoholfria alternativet

alicemustalicemust

Matgeek aka Johan frågade mig just vad det mest fantastiska jag druckit under året är. Svaret är givet: Gastronomigruppens single variety äpplemust. Alltså äpplemust på specifika äpplesorter.

Det började med att Bengt-Göran Kronstam tokhyllade musten Alice i DN.Och när något heter Alice har jag en tendens att köpa det. Sen dess har jag varit fast. Olika äpplesorter som Gravenstein, Signe Tillisch eller Ingrid Marie har olika balans på sötma, fruktsyra och arom. Själv är jag svag får de med hög syra och måttlig sötma.

Magnus Svensson, jag vill buga djupt för din kärlek till det svenska äpplet och din kunskap om hur drycker ska smaka. Du fick mig nästan helt att sluta sura över att jag inte fick dricka alkohol medan jag väntade barn i år. Istället dammsög jag varje Systembolag jag hittade på jakt efter fler trinda små flaskor med sortspecifik must. Nu finns det en liten mustsamling hemma hos mig. Såväl äpplemust som Zeunerts julmust. Nu kan julen komma. Jag är redo.

Kommentarer stängda.