den stora smördrömmen

Jag går fortfarande runt och tänker på det opastoriserade smöret från The Fat Duck. Undra om jag kan hitta något litet gårdsmejeri på Västgötaslätten som kan släcka mitt fettsug. Annars får jag hålla ut till augusti när jag åter är i Stockholm, på rejält  promenadavstånd till Gamla Enskede bageri. Där säljs små byttor med franskt smör för 80 kronor.

Utöver det har de riktigt gott frukt- och nötbröd samt roliga gårdsfester. Senast var de kloka nog att bjuda både mig och årets kock.

en kommentar

  1. Sara

    Jag åt smör på raw milk (icke att förväxla med råmjölk…) i USA för en dryg månad sedan. Helt otroligt! Värdinnan hade det på allt – från morgongröten till middagsriset. Jag tror hon klickade lite i lunchsalladen också.

    Kanske smakade det extra gott för att det var illegalt (det är ju ungefär den brottslighet jag sträcker mig till i min präktiga tillvaro)…?