dagen jag hittade en hund

hittehund
Den hyrda romantiska komedi som motiverades av makens frånvaro igår skulle returneras. På vägen tillbaka hittade en hund mig. Det var en väldigt rar halsbandslös terrier av något slag och efter att ha letat ägare i en kvart och försökt hindra hunden från att springa ut i gatan lyfte jag upp den och tog med den hem. Ja, den var tung.

Davids min när han öppnade dörren för mig var obetalbar. Undra vad jag ska bära hem nästa gång för att slå det här. Hunden serverades vatten. Ett kort tag funderade jag på att lura i den några hemlagade korvar också, men  avstod.

Nu har två uniformerade poliser precis varit här och hämtat upp hunden. Den får sova på polisstationen i natt och åker vidare till hundstallet imorgon. Jag fick erbjudande att ta hand om hunden om ingen hämtar den.  Men jag vill ju ha en katt.

7 kommentarer