dagen jag hittade en hund

hittehund
Den hyrda romantiska komedi som motiverades av makens frånvaro igår skulle returneras. På vägen tillbaka hittade en hund mig. Det var en väldigt rar halsbandslös terrier av något slag och efter att ha letat ägare i en kvart och försökt hindra hunden från att springa ut i gatan lyfte jag upp den och tog med den hem. Ja, den var tung.

Davids min när han öppnade dörren för mig var obetalbar. Undra vad jag ska bära hem nästa gång för att slå det här. Hunden serverades vatten. Ett kort tag funderade jag på att lura i den några hemlagade korvar också, men  avstod.

Nu har två uniformerade poliser precis varit här och hämtat upp hunden. Den får sova på polisstationen i natt och åker vidare till hundstallet imorgon. Jag fick erbjudande att ta hand om hunden om ingen hämtar den.  Men jag vill ju ha en katt.

7 kommentarer

 1. Madeleine

  Asta tycker det var på tiden det kom med lite hundar här. Och hon tycker ni skall behålla den om ni får. Man kan skaffa en liten katt sen med.

 2. LisaL

  Håller med Madeleine! Behåll schnauzern och skaffa en katt också. För tusan, släng in ett par vaktlar och en kanin när ni ändå håller på!

 3. Ebba N

  Ta hunden, skaffa katt och släpp sedan lös hunden i Sandarna. Så kan jag hitta den. Då får ju hunden åka tåg också. Det tycker han säkert är roligt!

 4. Mian

  Klart du skall behålla schnauzern – den ser ju jättetrevlig ut!
  Även jag hittade en hund springande mitt i gatan i somras och det var knappt att polisen ville ta hand om den trots att jag levererade den till polisstationen – de verkade mycket besvärade av detta.

 5. Ulrica

  Behåll den lille…. Hund och katt går utmäkt tillsammans. Leo samsas med tre missar och som han trivs.

 6. Alice

  Hundens ägare är funnen så historien fick ett lyckligt slut för såväl husse som allergiker. Södermalmspolisen var hur trevliga som helst.

  Så först lite allergitester, sen tar vi nya tag i jakten på en katt.