chippa inte mitt kött

Sitter på SIME-konferens och lyssnar på allt coolt man kommer kunna göra med teknik i framtiden. Bilar kommer kunna prata med varandra och berätta att en bil bromsar en halv kilometer längre fram.

Bra så, men när de berättar hur man genom att geotagga kultingar kan se vilken av de 1000 djuren som inte besökt matskålen idag eller de placerar chip i störhonans mage för att se när hennes rom är redo att skördas så blir jag plötsligt teknikfientlig.

Höj köttpriset, ät mer bönor och låt inte djurhållningen industrialiseras mer.

3 kommentarer

 1. Christine

  Det är inte bara bra med de nya systemen i bilarna, för man flyttar ansvaret från föraren till bilen. Polisen kommer dessutom att få väldigt lätt att ta den som någonsin kör lite för fort (och ibland kan det vara berättigat att köra fortare än gränsen tillåter) och att spåra den som är någonstans den inte borde vara.

  Övervakning är ett högt pris att betala för den typen av trygghet.

 2. Katja

  Slow Food Jämtland ordnar en filmfestival i veckan och jag såg den omtalade filmen ”Vårt dagliga bröd” igår. Jag är så oerhört glad att jag väljer ekologisk/närproducerat kött och jag önskar att fler gjorde detsamma, då skulle inte dessa otäcka industrier överleva. Det är ju VI som bestämmer, VI som har makten över vad vi vill stoppa i våra kroppar!

  Bra att du tar upp det! Jag måste börja blogga igen!

  Kram!

 3. Alice

  Ja Katja, börja blogga igen. Det är jobbigt när man har mycket att göra, men det är så roligt att läsa dig!