burkbyte

Burkbytarfest

Rensar bland bilderna i mobilen och hittar bevis på att jag genomförde burkbyte tidigare i somras. Lisas alla gäster, imponerande många med egna bloggar, hade med sig (minst) var sin inslagen burk som samlades på ett bord. I turordningen fick vi ta var sin burk ur högen eller sno till oss en burk av någon annan som redan lyckats göra ett oslagbart fynd.

Jag lyckades först sno till mig en gigantisk burk saltade riskor (för er som inte gått herr Hermelins svampskola, så är det en sorts svamp) men blev lika snabbt av med den igen. Istället lyckades jag plocka åt mig några lovande färdigskalade kastanjer som kommer blandas med choklad, eller möjligtvis rådjur, senare i höst när jag behöver lite uppiggning. Jag har lovat att rapportera av till gåvogivare, Rita och Doris, vad jag tar mig till med dem.

En riktigt modig lus vågade välja burken med konserverad mudfish. Själv är jag inte riktigt så förtjust i överraskningar.

4 kommentarer

 1. Emma

  Hej,
  Måste bara fråga en sak, lite off topic men hur blir man matskribent? Behöver man både en journalistutbildning och kockutbildning eller räcker det med det ena? Har märkt att många kräver journalistutbildning, men jag tänker att om man är kock och har ett brinnande intresse för att skriva, kanske det går ändå?

 2. Alice

  Hej Emma,
  jag tror inte att man måste ha någon viss utbildning. Alla matskribenter tycks ha olika bakgrund. De lite äldre är ofta hushållslärare från grunden. Jag är kock och har läst en ettårig journalistutbildning på GU, andra är dietister eller bagare utan att ha någon skrivarutbildning och det har gått bra ändå.
  Det som smäller högst är arbetslivserfarenhet från att skriva. Jag fick det genom en praktikplats på ICA-Kuriren när jag läste på GU, så det talar för en utbildningen med praktik av något slag.
  Sen är frågan vad ditt drömjobb är: vill du göra kokböcker, frilansa för tidningar, jobba med mat-tv. Maila mig gärna på alice snabela brax punkt nu om du vill fråga mer.

 3. Pingback: Brax on Food » Blog Archive » byt burk med mig