blir det en bakblogg nu?

I jul händer det. Då kommer mormors Electorlux Assistent från 40- eller 50-talet bytas ut mot en sprillans ny, men likadan maskin.
Min älskade assistent
Vilken tur att de fortfarande gör den i creme.

ankarum

Den största skillnaden är att den numera heter Ankarsrum Orginal. Alla mina gamla tillbehör som köttkvarn, korvhorn och degkrokar passar till den nya maskinen.

Så varför byter jag ut något gammalt, vackert och fungerande till något nytt, vackert och fungerande. Jo, för motorn i den gamla maskinen låter så mycket att man får stänga minst två dörrar mellan sig själv och maskinen om man ska stå ut med ljudet. Och min man har tittat på mig med hundögon och undrat om det verkligen är värt öronmödan för att få nybakade kanelbullar.

Bloggtips på baktema
Räknar med att hänga extra mycket på bloggarna Sara bakar (Sara har ett fantastiskt bageri i Slöinge) och Pain de Martin (SurdegsMartin med svenska folket, som äntigen sparkat igång sin blogg igen). Sen drömmer jag fortfarande om att ha en sån där man som vårdar sin surdeg lika mycket som sin fru. Man ska visst ha en sån om man bor på Södermalm.

Kommentarer stängda.