blanda ditt vin!

Sitter på tunnelbanan på väg till en blendingövning på V&S. Blending kan enklast förklaras med konsten att blanda vin eller sprit för att uppnå en optimal smak, eller ibland bara för att försöka maskera en ganska misslyckad sats.

Och nu skulle jag alltså lära mig att blanda vin. Skojigt va? Det är bara det att i inbjudan har V&Ss marknadschef Ulf lite skämtsamt skrivit att han samlat världens mest kompetenta vinskribenter. Och jag har ju i tidigare bloggar konstaterat att jag bara fuskar mig igen hela vinsvängen. Min vinsjälvförtroende är alltså lite svajigt och kommer falla ner i källarnivå om jag måste trängas i samma rum som Mischa Billing, Mikael Mölstad eller vem det nu är som kommer.

Postskriptum
Det var jätteroligt. Jag hade kunnat stå och leka lille kemisten i timmar. Uppdraget som jag valde att ta var att blanda till ett vitt vin från ett urval av 9 olika flaskor. Den billigaste för €1 med hela spannet upp till €9. Där fanns allt från svavelosande tetrapack till övermogna chadonnayer. Slutprodukten fick inte kosta mer än €5 och skulle gå att sälja som allroundvin på en kvarterskrog.

Det här borde vi göra oftare hemma! Kanske inte öppna nio flaskor, men åtminstone se hur den lite för kräva bordeaux mår med en droppe aurora eller en lagrad tawny.

Kommentarer stängda.