bästa bakfyllekuren

badoit

Det är inte vatten, det är Badoit.

Jens Dolk undervisar oss alla kring middagsbordet i vad man ska dricka med vinet i Frankrike. Det franska mineralvattnet Badoit innehåller massa salter och mineraler som kroppen är i desperat behov av dagen efter en rejäl vinkväll. Och dricker man det samtidigt med vinet garanterar han att man mår prima dagen efter.

Samma kväll satte föreningen Årets kock nytt vindrickarrekord. På Café des Fédérations, det lilla haket med gristema, lyckades de tillsammans dricka 106 flaskor av husets sura rödvin. Själv hjälpte jag till genom att dricka ett glas.

Hoppas de kände till Jens visdom sedan tidigare.

5 kommentarer

 1. anders

  En något uppnäst kommentar från en som kunde ha tackat nej till att vara med. Rekord ja men flaskorna var väl på en halvliter och stämningen bland de cirka 40 gästerna var god och ingen misskötte sig. Hak med gristema? Visserligen ingen gastronomikrog men du får det att låta som om alla ägnade sig åt att slabba och grisa. Helt fel.

 2. Alice

  Göran: du ska alltid vara först.

  Tack Anders, jag kan tänka mig få finare komplimanger än att vara uppnäst. Och visst har du rätt, vinet serverades i halvlitersflaskor.

 3. Alice

  Hm, jag anar en vattentävling. Men vad är bäst med Badoiten: naturlig kolsyra, god smak eller saltrikedomen?