äta pärlor

Idag upptäckte jag åkerbäret. Mörkrött, otroligt aromatiskt och lagom syrlig och söt. Tyvärr är de jobbiga att plocka och rensa och priset blir därefter. Frysta rensade åkerbärspärlor kostar 200 kr/kg för syltkokarna att köpa in. En liten syltburk som nått Hötorgshallen kostar minst hundringen. När Rangvi Sorsén kokar stora grytor med åkerbärssylt luktar det i halva byn Forsnäs. Inte nödvändigtvis för att byn är så liten utan för att bären har en så intensiv doft.

3 kommentarer

  1. Jessica

    Oj, om du upptäckte det nu så har du missat en massa under åren som gått! det är helt fantastiskt, värd priset, ingen vardagssylt direkt men som lyx då och då.

  2. Alice

    jag går med all säkerhet omkring och missar en massa godsaker. men det kompenseras av glädjen att upptäcka.

  3. Britmari Brax

    Mormor hade dessa bär i ett land bakom päronträdet.. kanske det finns kvar några livstecken…mamman