äntligen ett bra fik vid Hornstull

morsan

Här om dagen vandrade jag på Verkstadsgatan vid Hornstull och blev lockad att svänga in på Tobaksspinnargatan av en skylt som informerade mig om att här minsann öppnat ett nytt fik vid namn Morsan. Några tjejer, bland annat Ella Frenning, står bakom stället. Följ Ellas morsan-twittring här.

Jag gillar stället. Det går sin egen väg. Deras matiga sallader är (när jag var där) hel befriade från bladgrönt. Istället är det syrad kål och rivna rotfrukter och stekt lök som tillsammans med lite kycklingfilé fyller tallriken. Liknar igen annan sallad jag sett, men jag är inte ledsen för det.

Den som är sötsugen (jag, jag, jag) avslutar helst måltiden med en kardemummafralla med chokladsmör. Magiskt gott. Klart de bakar sitt eget bröd, klart de pressar sin egen juice, klart du ska gå dit. Redan imorgon!

Ella Frenning – Färgfabrikens brunchdrottning, öppna eget. Inom kort kan i fika hos Morsan på Tobaksspinnargatan 7.

P.S. Av rubriken att döma kan man tro att det inte finns några bra fik i närområdet. Det stämmer inte riktigt. Pock är ett lysande konditori, Copacabana har underbar personal och Vurma en generös uteservering samt mackor med roliga namn. D.S.

1 kommentarer