äntligen en vuxenkalender

julkalender från Anthon Berg

Idag släpps Anthon Bergs pralinjulkalender i Sverige. För att haussa upp intresset säljs blott 100 kalendrar i landet, och samtliga finns på NK konfektyr i Stockholm. Alternativt är det enda stället i landet som folk kan tänka sig att betala 300 kronor för en julkalender. Kommer jag ifrån på lunchen kommer jag att köpa en.

Tydligen finns vuxenkalendern som jultradition i Danmark och man brukar ge en till sin fru eller flickvän. Varför har ingen berättat det här för mig tidigare? Det borde innebära att vårt grannland har flera producenter av kvalitétkalendrar. Så om Rasmus, Trinne, Rolf eller Henrik snubblar över en kanske ni kan skicka den till mig? Innan jul? Snälla!

Tänk att få äta två olika praliner varje decembermorgon.

Läs Alice tidigare klagomål på julkalendrar.

16 kommentarer

 1. Andreas

  Slugt med en rubrik som leder tankarna till vuxenfilm och vuxenleksaker, då måste man såklart läsa!

  Klarar du av att äta godis och sötsaker på morgonen? Det gör inte jag. Många är de gånger jag förbannat folk som bjudit på tårta till morgonfikat. Däremot vore det gott med en kalenderpralin efter middagen.

 2. Alice

  Jessika, innebär det att du vill att jag ska köpa en till dig också? Jag kan sätta den på tåget till Västerås åt dig.
  /Alice

 3. Harald

  Hade den funnits på NK Gbg hade jag gärna sprungit å köpt en..omedelbums.

 4. Alice

  Madeleine, troligtvis för att ingen riktigt fått kläm på att även Göteborg har en köpstark målgrupp. Men någon dag får de upp ögonen. Eller så är det för att NK i Göteborg inte har en egen konfektyravdelning. Eller har man det nu? Jag vet att man startade något i källaren mot Fredsgatan till med praliner från Emanuel Andrén. Vad hände med den statsningen?

 5. Pingback: Lite mer vuxen nedräkning. « Tre trappor utan hiss
 6. Peter

  Vilken förtjusande idé. Men till det priset måste jag säga att jag hellre är så oromantisk att jag satsar på en (mer innehållsrik, väl?) vanlig guldask från samma tillverkare, för en tredjedel av priset. Kan ingen fylla ut prisgapet mellan 20 och 300 kr?

 7. Anne

  Idag? Nä, de såldes redan i lördags när jag var på NK. Fast jag köpte ingen, för även om jag älskar idén så gillar jag inte riktigt AB:s choklad. (Däremot deras marsipanlimpor.. en liten sån varje morgon så är december perfekt.) Jag vill ha en Valhronakalender. :)

 8. kristina

  Hur gick det? Köpte du någon? Den är väldigt snygg. Håller med de andra göteborgarna om att det är tråkigt att den inte säljs här oxå.