äkta husmanskost nära Globen

Partymakarna Foto: Alice Brax

Nu har jag åter lämnat Aftonbladet för att ge mig ut på Slakthusstadens gator och jaga bra lunchrestauranger. Den här hade jag med mig ett riktigt proffs, min kollega K, som jobbat i området tidigare hos Svensk Köttinformation.

Partymakarna Foto: Alice Brax

Hon tog med mig till restaurangen med det 80-talsklingande namnet Partymakarna.  Nere i en källare på Palmfeltsvägen 13 ligger en oväntat fräsch lokal. Först grabbar man tag i en bricka, väljer läsk (+ 5 kr, men jag fyllde faktiskt år den här dagen), tar gott lingonbröd, sallad med dilldressing och betalar. Sen blir man serverad den varma maten. Jag bad att få potatispuré (med Västerbottensost och bacon!) istället för kokt potatis till mina koldolmar och det gick utmärkt.

Allting flöt på så smidigt. Partymakarna kör catering också och det märks att de vet vad de sysslar med.

Portionerna är knappast små och lite i mäktigaste laget, även om jag får skylla mig själv när jag väljer ostspäckat mos. Oavsett var jag mätt i timmar efteråt och dessutom lycklig för att ha fått riktig husmanskost.

Betyg: 4 potatismoskulor av 5

5 kommentarer

 1. Roffekock

  Vadå äkta husmanskost. Finns det något annat?

  I vart fall trevligt att du var nöjd. Kåldolmar är min favorit.

  rolf

 2. Annika

  Ha! Det stället har jag nog gått, åkt tunnelbana och kört förbi tusen gånger. Utan att veta att där serveras husmanskost…bra att veta!

 3. Anna Hj

  Tack för tipset! Jag hade ingen aaaning, och då har jag ändå jobbat här ett bra tag, och tröttnat på de flesta andra lunchställen i krokarna.
  Vi gick dit ett gäng i går och åt, och blev glada, mätta och belåtna.

 4. Pingback: Brax on Food » Blog Archive » trädgårdslunch från Indonesien