det är trendigt att leka med maten

Då och då håller jag trendseminarier och nu är det snart dags igen. En trend som jag är väldigt förtjust i är matsalsshowen. Och så pratar jag inte om sjungande servitriser!

I förra veckan var jag på Thörnströms eftersom Håkan gått och skaffat sig en flamberingsvagn, och sånt måste uppmuntras!
img_1373

Det var hur roligt som helst att titta på med äpplevin (17 %) hälldes på perfekt tournerade små äppleklyftor och tändes på.

Även Lux är duktiga på att leka vid bordet med clocher fyllda av rök. Och Jean George i NYC hade en man som kommer fram med en burk fylld med marshmellows. Han tar upp dem med tång och klipper till små portionsbitar som han erbjuder gästerna. Fantastiskt!

Men urmodern av alla uppvisningsmatsalar finns på The Fat Duck.

Från en bloggpost nära dig 17/4 2007

”Färdigpreparerade ägg, stämplade med TFDs emblem, knäcktes i en kopparsauteuse. Kolsyra från en termos hälldes över och det hela rördes samman med en träslev till något som såg ut som äggröra, men egentligen var glass med smak av ägg och bacon.”

eggs

2 kommentarer

  1. Kinna

    Aha, matsalsshowen som jag lärde mig på restaurangskolan som Guerridonservice. Livrädd var jag när jag skulle testas i den och förväntas trancera en kyckling, göra crepes suzettes framför gästerna eller något annat tjusigt. hipp! Det gick iallafall och examen fick jag.

  2. Pingback: Brax on Food » Blog Archive » stjärnor från Guide Michelin i Sverige 2011