ekchips i musten?


Jag gillar september. Äpplena mognar, luften är hög och årets julmustsmaker presenteras. Först ut är Spendrups som lovar att förgylla vintern med en (ek)fatslagrad must från vecka 44. Men hur är den gjord egentligen. Flaskans text utlovar en fatlagrad must, medan marknadschefen talar om en ”touche av ekfatskaraktär”.
Har Spendrups slagit på stort och införskaffat ett lagar franska ekfat, eller har musten legat på stålfat i sällskap av några ekchips eller lite ek-essens. Nog värt att ringa upp marknadschefen och fråga, fast in så här dags på kvällen. Klockan är snart elva.

Uppdaterat: Välinformerade Caroline Ekman på Spendrups berättar att musten ligger på bourbonfat och man dessutom slängt ner några ekchips. Ser så mycket fram emot att få smaka!

5 kommentarer

  1. Caroline Ekman

    Hej,
    Här spekuleras det. Kul att läsa om vår must på din blogg. Som svar på din undran så ligger mustextraketet på bourbonfat (ekfat),rikitga fat, men vi har också chips i faten för att få en bra smak. MVH Caroline Ekman, Spendrups Bryggeri

  2. Alice

    Hej Caroline, vilken bra koll du har på vad som publiceras på nätet. Imponerande! Och så besparar du mig ett samtal. Tusen tack för upplysningen.
    /Alice

  3. Marc

    varför tillsätter de inte lite billig aussie chardonnay istället :-)

    Leta up enbärsmusten i år Alice från Svensk Mathantverk.