Testat: lagrad julmust

20131105-205116.jpg

Det är en stor konst att lagra julmust, den allra största konsten är att inte dricka upp musten innan den har lagrats klart. Om du saknar självbehärskning föreslår jag att du köper Nygårdas färdiglagrade must. Men för alla med ett uns av impulskontroll föreslår jag att du redan nu köper en back Zeunerts och lägger undan till nästa år.

Men nu gick jag händelserna i förväg…

Här kommer ett minitest där min egenlagrade Zeunerts ställs mot Nygårdas fatlagrade must.

Zeunerts Julmust 2012 Nygårda Julmust fatlagrad
Lagrad   På flaska sedan nov 2012 På romfat i 6 månader
Skum Tämligen obefintligt efter ett år. Fantastiskt fint och hållbart skum.
Kolsyra  Mycket måttlig kolsyra Bra kolsyra
Doft Viss syrlighet. Bränt socker och kaffe Rolig doft: skumbanan och vanilj
Smak Tydlig smak av kaffe och brända toner. Bra balans mellan syra och sötma. Stor runt eftersmak. Romtonen ger en syrlig och lite besk smak. Det blir mer rom och cola än must.  Relativt osöt vilket ger ett vuxet intryck men eftersmaken känns vattnig med viss beska.
Betyg braxikonbraxikonbraxikonbraxikon braxikonbraxikon
Övrigt GÃ¥r Ã¥t som smör i solsken. Hitta affärerna som har kvar flaskor genom Facebookgruppen Zeunerts Julmust – Här finns den att köpa. Mycket snygg flaska. Säljs bara pÃ¥ Systembolaget
Pris 10-13 kronor + pant 30 kronor

Kommentarer stängda.