lokal krokodil

GäddaNär till och med min far börjar undra varför jag inte bloggat på sistone börjar det kanske bli dags att lägga lite av energin på nya blogginlägg.

Jag sparkar igång direkt med en bild på herr Brax och en tolvkilos vintergädda fångad i år.

Förr om åren när både jag och de fångade gäddorna var mindre brukade jag få possera bredvid dem på bild, troligtvis för att de skulle framstå som större.

Nu för tiden tycks det inte behövas. Gäddan är tagen med grov rev agnad med mört pÃ¥ en trekrok i Stensjön öster om Kungsbacka. Och i den sjön brukar jag bada…

Enligt pappa skickade han gäddan till sågverket och så gjorde de plank på den. Jag är inte säker på att jag tror honom, jag tror att den ska bli gäddfärsqueneller. En hejdlöst god rätt som bör provas av alla som hävdar att gädda smakar otäckt. Extra gott blir det när man betänker att gäddan är grönlistad hos WWF.

4 kommentarer