bra brunt bröd

Jag har förälskat mig i ett färdigskivat bröd. Limpan damp ner pÃ¥ redaktionen i en pretantiös förpackning i sällskap med en pressrelease som förklarade varför just detta brödet förtjänade namnet ”seriöst gott”.

Det är bakat med bryggmalt som jag antar ger brödet en mörk färg, bakvört och syrade rågkärnor som ger mustighet och syra samt krispighet av solrosfrön. Enligt Pågen ska det passa extra bra till mat och till smakrika pålägg, själv tycker jag att limpskivorna gör sig utmärkt klädda i blott ett rejält lager bregott.

Ett stortplus till oss ensamhushållare är att brödet håller sig fuktigt och mögelfritt i nästan en vecka. Trots det hittar jag inga konserveringsmedel i innehållsförteckningen. Hur går det ihop?

Fånigaste brödnamnen kan du läsa om här. Äntligen innehar än så länge topplaceringen.

8 kommentarer