west side story

Det har hänt en massa bra saker med Upper West Side sedan jag bodde där 2001. Området känns så bra att vi inte lämnade det under semesterns sista 36 timmar. Vi hängde med skräniga amerikanska skolklasser på Museum of Natural History och spanade in The squid and the whale (gömd under den gigantiska blåvalen). Åt Zabars-mozarellabaserad lunch hemma, shoppade Makers Mark, picknickade nära Heckscher Playground i Central Park, gjorde slutgiltiga bokinköp på Barnes & Nobles på 68:e och B-way, blev hungriga och gick på restaurangjakt bara för att upptäcka att ytterligare en rekommenderad restaurang har hunnit stänga i Lonely Planet och Aftonbladets dåligt uppdaterade guidesamarbete.
Det var då vi kom ihåg hur underbart bra området faktiskt blivit
: Shake Shack, som serverar stans godaste burgare (vego Alt kött), har öppnat en filial på Columbus runt 74:e gatan. Inte nog med det, Magnolia bakery har också forgrenat sig och återfinns inte bara i the Village utan även på 200 Columbus Ave runt 65:e gatan.
Imorse (lördag) sprang jag över till dygnetruntöppna H&H pÃ¥ Broadway vid 70:e och köpte bagels som vi ska äta till frukost hemma i Sverige. Och slutligen Ã¥t vi magiskt goda breakfast burritos pÃ¥ Gabriellas pÃ¥ Columbus vid 94:e innan ”shuttlen” plockade upp oss och körde oss till Newark vilket tvingade oss att byta sÃ¥väl stadsdel som stat.

Kommentarer stängda.