triss i tomattänk


PÃ¥ fredag kommer SvDs och Tastelines sommarmatsbilaga ut. Temat är tomater och Spanien. En klockren kombo minns jag frÃ¥n mina turistfrukostar i Barcelona. Riv en färsk tomat mot en bit baguette och servera med kaffe och varm mjölk sÃ¥ har du en strÃ¥lande frukost som man stod sig pÃ¥ till dagens andra mÃ¥ltid – en glass runt 11-snÃ¥ret.

Varför tog jag inte med just det receptet i bilagan? Nå, prova istället min transparenta mary och en rackarns god tomatmarmelad.

Tomater är såå sommaren 2007. Gourmet, SvD och en nya australiensisk mattidning vars namn jag glömt har alla stora reportage om tomatodlare som satser på många och ovanliga tomatsorter. I Gourmets och SvDs fall, exakt samma odlare, Mats Olofsson i Viken. Och det är hans händer som är på bild här. I bilagans omslag däremot är det betydligt mer tillrättalagda cityhänder.

3 kommentarer