här handlas helgens häftigaste höstskörd

jens

Tillhör du de många som önskar att du var hemma pingst så att du kunde storhandla primörer ute hos Wermfood i Årsta? Nu finns det en ny chans. Jens och Lena öppnar portarna till sitt häftiga rotfruktslager och du får handla bra (och billigt) för som mycket som du orkar bära hem. Temat är kål: glansig rödkål, krullig grönkål, himlastormande vacker savoykål och ett överflöd av vitkål.

När: 5/12 10.00-13.00

Var: Wermfood AB, Partihandlarvägen 50, 120 44 ÅRSTA

Hur: Kliv runt i kylan i grönsakslagret och plocka på dig grönsaker. Betala kontant. Behåll vinterjacka på, rotfrukter tycker om när det är kallt och fuktigt.

Vad: Utöver en massa kål kan du hitta nya potatisfavoriter. Det finnas annan potatis än King Edward! Bunkra även upp med kålrot, jordärtskockor, riktigt god rödlök, som vuxit i skuggan av Turning Torso i Vellinge, några kartonger clementiner, vitlav(!) från havsbandet, plockad strax söder om Runmarö i Stockholms skärgård, rödbetor och svenska äpplen.

Ska jag dit? Nä, eller kanske, det beror helt på när det här barnet bestämmer sig för att födas. Men om det väntar några dagar till kan det få i sig desto fler clemintiner via mig. Win win!

Hungrig: Wermfood bjuder på några goda sillbitar från Långbro Värdshus, en skinkskiva från Nibble Gård samt gott Roslagsknäcke med en lagrad cheddar.

OSA: lena.franzen@wermfood.se eller 08-50100306om du vill komma.

Kommentarer stängda.